Disable Preloader

Novosti

U petak, 4. 9. 2020. povodom obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti (8. 9.) u kinu Velebit Koprivnica održana je završna svečanost Olimpijade čitanja 2020. Organizatori završne svečanosti bili su Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica i Pučko otvoreno učilište Koprivnica. Ovaj projekt pokrenut je s ciljem podizanja svijesti učenika da pojam knjige i čitanja nije vezan samo uz obaveznu lektiru, već da je itekako korisno, ali i zabavno čitati u slobodno vrijeme. Sudjelovalo je 100 djece, a završna svečanost bila je organizirana u 4  grupe. Svi učenicima dodijeljene su diplome, a za prva 3 mjesta dodijeljene su medalje.


U prvim razredima brončanu medalju osvojio je Noa Papić Bogadi, učenik OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ za pročitane 22 knjige, srebrna medalja pripala je Eni Jendrašic, učenici OŠ „Braća Radić“ koja je pročitala 28 knjiga i zlatnu medalju osvojila je Iva Petrović, učenica OŠ „Đuro Ester“ koja je pročitala ukupno 40 knjiga. Među učenicima drugih razreda zlatnu medalju osvojila je Maria Milanović Vugrač, učenica OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ s pročitanih 36 knjiga, srebrnu medalju Maja Horvatić, učenica OŠ „Braća Radić“ s pročitane 34 knjiga i brončanu medalju Marija Rafaela Begović, učenica OŠ „Braća Radić“ koja je pročitala 31 knjigu. U trećim razredima medalje su osvojili Natali Jelović, učenica OŠ „Braća Radić“ za pročitane 23 knjige, srebrna medalja pripala je Nevi Indir, učenici OŠ „Đuro Ester“ -pročitano 19 knjiga, a brončane medalje pripale su Emi Kovačić, učenici OŠ „Braća Radić“ i Borni Oštrkapi, učeniku OŠ „Đuro Ester“ koji su pročitali 17 knjiga. Od četvrtih razreda zlatnu medalju osvojila je Nika Belušić, učenica OŠ „Braća Radić“ PŠ Starigrad za pročitanih 20 knjiga, srebrnu medalju osvojila je Antea Jelović, učenica OŠ „Braća Radić“ koja je pročitala 19 knjiga i brončanu medalju osvojila je Una Bebek, također učenica OŠ „Braća Radić“ s pročitanih 13 knjiga. Sveukupni pobjednik Olimpijade čitanje 2020. je Iva Petrović učenica 1. razreda OŠ „Đuro Ester“ koja je pročitala čak 40 knjiga, a čitala je ne samo knjige s popisa za 1. razred veće i knjige s popisa za više razrede.


Osim knjižničara učenicima su čestitali i književnici koji su se javili video porukama: Ana Đokić, Silvija Šesto, Dijana Merey Sarajlija, Tihana Lipovec-Fraculj, Anđa Marić, Nela Lončar, Mladen Kopjar i Božidar Prosenjak. Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim roditeljima na trudu i poticaju, osnovnim školama i učiteljima koji su također potaknuli djecu na sudjelovanje i svim književnicima koji su lijepim riječima uljepšali ovu svečanost i omogućili da i ova Olimpijada čitanja ima lijepu priču.


Olimpijada čitanja 2020. - poruke književnika: https://www.youtube.com/watch?v=8xMc7DmwGg0&feature=youtu.be&ab_channel=KnjiznicaicitaonicaFranGalovicKoprivnica


Danijela Petrić


Natrag
scroll to top