Disable Preloader

Novosti

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica poziva svu djecu koja su sudjelovala u ljetnom programu „Olimpijada čitanja 2022.“ na završnu svečanost koja će se održati u Gradskom parku, pored dječjeg igrališta u četvrtak, 8. 9. 2022. na Međunarodni dan pismenosti. Svečanost će započeti u 18.00 sati, a u slučaju kiše, program se odgađa. Tom prigodom svim sudionicima bit će dodijeljene diplome, a najuspješniji će primiti medalje.


Mole se učenici da sa sobom ponesu dekice i dnevnike čitanja. Završnu svečanost vodit će Karolina Điko, učenica 8. razreda OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ koja je ujedno i ambasadorica čitanja koprivničke knjižnice, a medalje i priznanja će uručiti zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.


 


Knjižnica i čitaonica « Fran Galović » Koprivnica je od 21. 6. do 31.8.2022. provodila ljetni izazov čitanja za djecu, popularnu « Olimpijadu čitanja ». Program je namijenjen djeci od 1. do 4. razreda osnovnih škola s ciljem da ih se motivira za čitanje iz užitka, da usavrše vještine čitanja i razumijevanja pročitanog te steknu bolje samopouzdanje kada krenu na jesen u školu. Ovaj program provodi se sedam godina zaredom. Postao je vrlo popularan među djecom pa se svake godine sve više djece uključuje i postižu se sve bolji i bolji rezultati.


 


I ove godine učenici su bili vrlo motivirani  i ponovno nas pozitivno iznenadili. Prijavilo se ukupno 216 učenika od 1. do 4. razreda. Aktivno ih je sudjelovalo 202, a pročitali su ukupno 3264 knjige što je više za 33% u odnosu na prošlu godinu. U prosjeku pročitano je 16 knjiga po sudioniku što je za 4 više u prosjeku uspoređujući s istim razdobljem prošle godine. Osam učenika pročitalo je više od 70 knjiga što je svako za istaknuti. Pohvaliti i nagradit će se i oni koji su najviše komentirali knjige na web  stranici Olimpijade. Ono što nas još više raduje je zadovoljstvo naših malih korisnika, stvaranje ljubavi prema knjizi i čitanju i podrška cijele obitelji i zajednice. Iznenađuje nas njihova motivacija, vještine crtanja koje primjećujemo u njihovim dnevnicima čitanja, mašta i komentari o pročitanim knjigama. Istaknimo i da se program od ove godine počeo provoditi u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci i u Narodnoj knjižnici Virje. Program financijski podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Koprivnica.
Natrag
scroll to top